mars 2013

Kort sagt

NARUTO! Og Kakashi.. *nerdeadvarsel!* 

Måtte jo male disse og siden de er en av de mest kjente karakterene i anime/mangeverdenen..Såååå.. Nå funderer jeg sterkt på hva jeg skal ha i bakgrunnen..? Det blir nok en Revedemon iom at serien har dette som grunnelement..

Uansett, dette er jo enda en WIP.. Aner ikke når den blir ferdig fordi nå har jeg begynt på en ny en!


Artsyfartsy

Siden det er påskeferie og mye fri nå så har jeg god tid til å koble av ved å tegne ting jeg har lyst til å tegne. Fremdeles så øver jeg med vannmaling. Jeg kan sitte en hel arbeidsdag og bare tegne og lytte til god musikk. Det er balsam for sjelen og jeg trives så godt med dette.

Nok en gang er det en animefigur som har blitt avtegnet. For interesserte så er dette Yashiro Isana fra Project K, en meget bra serie. Jeg elsker stilen, lyset og fargene som er brukt i denne serien. Samt at Isana bare er søt, så da bare ble det sånn. Og flere karakterer kommer såklart.. haha! Det er en fin måte å øve seg på "semirealisme".

Her har jeg tatt bilder av prosessen bare for å vise litt hvordan jeg går frem igjen. Finner stadig nye metoder osv som testes ut. Men fortsatt så er linjene mine urene og hullete, men det får bare være. Og de eeekle hendene osv.. Jeg må seriøst få tatt en treningsøkt med det, for de er sabla vanskelig.. Jeg tror jeg gjør det mer komplisert enn det er..

 

Starter med en blyantskisse..

Så går jeg over med blekk og prøver å holde linjene rene nok..

Deretter hviskes blyantstrekene ut, slik at man får en renere form. Det ser veldig tomt ut og mangler skygge så det kan være uvant å se det slik.

Her startet jeg med bakgrunnen.. En enkel himmel, bare for å fylle på bak egentlig.. Jeg kan ikke å tegne himmel så det ble raskt satt sammen noe, med noe som likner skyer.

Så har man kommet igang med flee farger og lag.. Fortsat veldig lyst og uferdig. Det ser nå kjedelig ut fordi det mangler spenst i fargene osv..

Så har man fått passe med farge og kontraster.. Jeg tror jeg skal slenge på litt mer senere. Øynene ble best synes jeg..


Og dett var dett.. Jeg tror jeg skal lage en kunstblogg for å skille dette og hundestuff. Da får jeg samlet alt jeg gjør på ett sted.

God påske!

For det er vel på sin plass å si det?

Vi drar ikke på påskeferie i år.. Ikke no hyttekos eller noe i den duren, men får heller kose oss i Østmarka. Sola skinner og snøen smekter fort.. Den blir råtten og så blir det glatt overalt. Idag ble det en totimers tur.
Mister Elgjar

Idag har vi vært i skogen igjen. En 3 timers tur i sol og fint vær. Nå skal vi slappe av resten av kvelden!

På turen gikk vi på en elg. Mest sannsynlig fjorårets kalv, for det var ikke store klumpen. Mana reagerte før vi så den, og ble tydelig usikker og litt engstelig, samt nysgerrig på samme tid. HUn var løs da jeg så at hun fokuserte veldig i en retning. Så jeg kalte henne inn og hun kom hun. Klipsa på kobbelet og fortsatte mot retningen hun så i. Hun sto veldig og lyttet og gikk sakte fremover. Så dukket elgen plutselig opp! Mitt instinkt var å snu og gå fort i motsatt retning, før jeg innså at det bare var en ungelg og at jeg hadde kameraet i hendene. Meeeeen bilde - deeeet tok man ikke.. Typisk! Men men.. Fulgte etter den et stykke før den ble helt borte. Da var det bare å snu for å dra hjem. Deilig tur da! Mana fikk løpe løs etter det igjen. Hun holder seg alltid i nærheten og glemte fort elgen. Vimsen min...!

Mange poseringsbilder idag.. Vi herjer ikke mye med kløven på, men litt pinnelek kan det bli.


Dagens tur før jobb

Sol og fint vær - det er herlig det. Jeg gleder meg veldig til våren er her for fullt! Og til man kan gå ute uten å hapå tjukt med klær! Og å gå på bar bakke <3

Ble vel ca 40 minutter med herjing, leking og posing idag. Mana er en sann modell, og hun tar yrket sitt med stor stolthet. Det er ikke mange bikkjer som løper opp på en bakketopp for så å snu seg mot kameraet, plante rævai bakken, og vise en av sine beste poser. Mana i et nøtteskall. Og det er sånn hun klarer å være pen innimellom mongoheten.


Finnmarksløpet BW


Fine bikkjedyr
Tilbake i sør..

...etter et helt fantastisk eventyr. Jeg har hatt det så fint til tross for kulde og liiiite søvn. Men det er så verdt det!

Spenningen var stor da flyet tok av fra Gardermoen. Jeg har aldri vært i Finnmark før og gledet meg til å få se den fine naturen som finnes der oppe. Etter to timer i lufta var det på tide å lande i Alta. Heldigvis liiite vind og grei landing. Ikke det at jeg har flyskrekk men masse turbulens er ikke akkurat digg...

Vi hadde planlagt å bo på folkehøyskolen Øytun, noe jeg gledet meg til. Harald Tunheim virker som en utrolig koselig fyr og det er han også. Så ja, vi koste oss der! De 3 første nettene tilbrakte vi i gamma på skolen. En slags hytte med bålområde i midten. Veldig koselig! Vi tente opp bål med en gang vi kom dit, men det var ganske så kaldt der om natta gitt. Så jeg våknet en del ganger den første natta. Nettene etter gikk fint forbi.

Vi besøkte hundegården ganske så fort, og så mange fine bikkjedyr det var der da. Hilste på nesten alle. For en herlig gjeng!

Neste etappe var på Skoganvarre hvor vi hadde ansvar for depoet. Da var det bare å stå ute i flere timer for å vente på både 500 og 1000 kjørere, som komom hverandre hele tiden. Ikke noe søvn der, for midt på natten dro vi videre inn til Karasjok hvor vi skulle være de neste dagene, helt til løpets slutt. Karasjok er nok mitt favorittsted så langt når det gjelder sjekkpunkt. Da kjørerne fra 500 hadde kjørt ventet vi på kjørerne fra F1000 og det tok jonoen dager før disse nådde Karasjok. I "fritiden" vår da ryddet vi etter F500 og gjorde klart alt til F1000, samt at vi også fikk slappet av litt. I tillegg ble vi spandert frokost, middag og sauna av hotelldirektøren i Karasjok. Makan til trivelig mann! Han vet å ta vare på de frivillige.

Men det å være frivillig er ikke en lek.. Noe mange nok tror det er. Melder man seg på som frivillig MÅ man være forberedt på å bli kald, trøtt og sliten. Man kan ikke gjøre som man vil. Man kan ikke gå å legge seg når man blir trøtt. Herregud så mye sutring jeg hørte av enkelte frivillige... Man må stille opp på vaktene sine, man må trosse kulden, man må hjelpe kjørerne så godt man kan og prøve å holde humøret oppe. På et tidspunkt var jeg våken i 1,5 døgn... Uten søvn...! Og 24 timer av 1,5 døgn stod jeg ute i kulden, og det var -30 store deler av natten. Det eneste man må gjøre da er å varme seg når man kan og ellers være forberedt på at tida kan gå sakte. Jeg er evig optimist og syter sjeldent av noe som helst, for jeg ser rett og slett ikke vitsen. Bit tenna sammen og ta det som det kommer..!

MEN, det er ikke bare slitsomt å være frivillig. Man kommer tett innpå kjørerne, noe som såklart er meget spennende om man er interessert i hundekjøring. Man kommer tett inn på hele løpet og får virkelig kjenne hvordan det er å tibringe flere timer ute i kulden, som da bare er en litenbrøkdel av det kjørerne går igjennom iløpet av løpet.

Jeg har storkost meg selv om det innimellom har vært slitsomt,men det er så definitivt verdt det. Og så er det forfriskende å gjøre noe helt annet enn man gjør til daglig. Jeg gjør det gjerne igjen!

 

Fra starten i Alta

 

Harald Tunheim kommer til parkeringa

 

Øytun stiller opp!

Martin Tunheim ut med spann

Flere barnespann kjørte ut fra start

Så begynner løpet!

Sjekkpunkt Skoganvarre

Første spann inn til KarasjokUnderholdning for publikumDepoet til F1000 er klart

Mens vi venter på de første kjørerne fra F100 blir det tid til litt quiz i sola

Vi drar innom Strømeng Knivsmie. Her selger de reinsskinn!Kvelden før de første fra F1000 kommer blir det underholdning og bålkos ute på tunet.

Første kjører fra F1000 ankommer! Thomas Wærner

Så Inger Marie HaalandOg deretter Arnt Ola Skjerve

Morromannen fra NRK...

Så ankommer Hugh Neff

Denne krabaten løp løs rundt på sjekkpunktet. Måtte desverre jages bort fordi han kunne forstyrre spannet...

Sigrid Ekran kommerTrøtte hunder... <3

Sigrid tar hundestellet

Når det er -29 er det greit å ha et bål å varme seg vedRobert Sørlie kjører ut fra Karasjok

Det samme gjør Lars liiiike etter

Her ble vi servert reinkjøtt og dessert. Et meget koselig sted!Fra banketten.. Inger Marie får ei hytte! Så kjekt a gitt!

Siste dagen før vi drar hjem tar vi med oss to spann ut fra Harald gård og kjører noen kilometer.

Jeg kjører 6-spann! Wiho!

Wiiiiho!


Dagen før..

...eventyret begynner for meg! Nok en gang! Imorgen reiser jeg nordover til Alta for å være frivillig under Finnmarksløpet. Og GJETT om jeg gleder meg! Jeg tror dette blir en like fantastisk opplevelse som Femundløpet, om ikke enda bedre! Det blir rart å være borte fra Mana enda lengre enn sist gang... Men det går nok fint!

Da jeg våknet idag var ikke formen på topp, så dagen idag har vært veldig rolig, bortsett fra en liten tur med Mana og en tur inn til byen for å handle det siste nødvendige til turen. Og pga formen fikk Mana kun en liten tur oppi skogen her hvor hun fikk løpe i fra seg, like glad og snål som alltid. Fikk tatt noen bilder,men idag hadde jeg en sånn dag der jeg ikke fikk til noenting med kameraet.. Men men!

Kameraet skal bli med meg opp til Finnmark. For det MÅ jeg bare ha med.

Nå skal jeg hoppe til sengs! Må opp om 5,5 time. Jeg gleder meg! Blir nok ikke noen oppdateringer før jeg kommer meg hjem igjen.
En liiiiten treningsstund

Tok frem bitepølsa jeg kjøpte på Biltema ifjor, og jeg må si, den er en stor suksess! Mana ELSKER den!

Jobbet litt med kamplysten til Mana, noe hun har nok av og det er så gøy å ha en så PÅ husky! Så vi trente litt med den, lekte litt, trente litt på kommandoer og trente litt på å slippe på kommando. GØY!

 

Frøken Harepus

Idag ble hun endelig tatt frem etter over et halvt år i frysern.. Mana syntes dette var spennende! Og det lukta jo godt!

Tok ikke lange tida før hun begynte å hale og dra i maten sin, og hun koste seg godt ja.

Ikke for sarte sjeler, men bildene er ikke groteske..
hits