Julen 2013

Det ble en fin jul i år også! Fikk fri fra jobben i romjula så jeg kunne tilbringe tiden med familie og venner. Det trengtes sårt kjente jeg! Har ikke sett familien siden i sommer omtrent.. Alt for lenge mellom hver gang jeg ser dem!

Vi dro oppover natt til lillejuleaften, og jeg fant tilfeldigvis ut at jeg og Mana skulle ta samme tog oppover som vår venninne og hunden hennes Atlas. De har vi ikke sett siden i fjor høst! Herlighet jeg er dårlig til å besøke folk, og de bor jo ikke langt unna en gang! Men det står jo som regel på økonomien da.. Men det var supertrivelig å ta tog med de! Vi var seå heldige at vi til og med hadde seter rett ved hverandre. Atlas er en så fiiiin siberian huskygutt, og så flink. Mana ble såklart kjempeglad da hun så de komme bortover parrongen. Skal jaggu ta meg en tur dit iløpet av de neste mnd! Kanskje vi får til en telttur og? Vi får krysse fingrene!

Mana har vært så flink i hele jula. Gå å legg deg-kommandoen ble brukt veeeeldig mye da ikke all familie er like vant til hunder og slikt. Til tross for at hun synes det er gørrkjedelig å ligge iro, så lystrer hun. Selv om det noen ganger kan ta litt tid.. "Seriøøøøst, må jeg legge meg NÅ igjen?" Men hun har da ikke vondt av det akkurat. Jeg har vært her og der, besøkt venner, og hatt venner på besøk. Hun har vært med meg hele tiden, sett bortifra noen små turer på butikken og slikt.

Det som ikke var morsomt var at folk ABSOLUTT ikke klarer å vente til nyttårsaften med å sende opp raketter.. Mana liker ikke de nemlig. Det er faaarlig! Så hun har stresset en del i romjula, men har roet seg ganske fort. På selve nyttårsaften bygde jeg en "hule" til henne for å skjerme henne litt. Det har blitt diskutert i utallige diskusjoner når det kommer til argumentet om å ha f.eks. bur til hunden fordi den føler seg trygg i buret osv pga "hulefølelsen". Vel, jeg er ikke noen burtilhenger (Mana har faktisk aldri vært i et bur - noen gang - sett bortifra de gangene vi har passet hunder som har hatt med seg bur. Da har hun nemlig gått inn i de selv noen ganger) men jeg skal ikke krangle på det med at noen hunder føler seg trygge i en slik "hule". Mana oppsøkte nemlig "borgen" jeg lagde til henne selv, og lå inni der da det smalt som værst rundt husveggene. Så det er ikke noe tvil om at HUN følte seg tryggere der ihvertfall. Jeg er bare glad det hjalp henne, for det er ikke morsomt å se på en hund som får panikk, som lytter etter hver minste lyd, som peser, sikler og rister.. Men vi overlevde da! Etterhvert sovnet hun og, uten å bry seg om smellene.

Vi hadde også planlagt turer med noen venner i julen, men det skjer så mye at slikt ble det ikke noe av. Så vi gikk på egne turer istedet, da vi hadde tid til det.

Nå fortsetter hverdagen igjen! Imorgen har jeg fri så da blir det langtur så tøsa får løpt litt oppi skogen her! Snø finnes ikke.. Den rareste vinteren ever..

Håper dere har hatt en fin og koselig jul!

Tok alt for lite bilder denne julen, og mye er crap og mobilbilder, men her kommer det!

 

Atlas med nisselue :D

Flinke hunder på nattoget

Tibben til mamma - Lucas

Superkoselig! (Ja, det er et BERG med gaver der)JEG FIKK SAMEKNIV (tenkt å kjøpe det i flere år, men aldri gjort det) og boka til Villmarksjenta - hurra! :D
Én kommentar

Ccrested

03.01.2014 kl.19:09

Så ut som en koselig julefeiring og flotte gaver :)

huskymana

05.01.2014 kl.00:09

Ccrested: Det var det! :D

Skriv en ny kommentar

huskymana

huskymana

25, Trondheim

Foto! Hund! Kunst! Mana! Natur! Starter egen frilansebedrift med kunst og design. Veldig aktiv ute i naturen, trener og koser meg med livet! Hjemmesiden min http://www.redferret.no er snart oppe og går!

Kategorier

Arkiv

hits